Occlusie Archives - Lelystad https://lassustandartsen.nl/lelystad/education-category/occlusie/ Dé Tandarts bij u in de buurt Mon, 09 May 2022 06:54:02 +0000 nl-NL hourly 1 https://lassustandartsen.nl/oisterwijk/wp-content/uploads/sites/3/2022/03/cropped-avatar-1-32x32.png Occlusie Archives - Lelystad https://lassustandartsen.nl/lelystad/education-category/occlusie/ 32 32 Open beet https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/open-beet/ Thu, 27 Jan 2022 07:33:57 +0000 https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/open-beet/ Een open beet is een aandoening waarbij de bovenste en onderste voortanden van een patiënt...

The post Open beet appeared first on Lelystad.

]]>

Een open beet is een aandoening waarbij de bovenste en onderste voortanden van een patiënt geen contact kunnen maken, vaak met tanden die naar buiten uitsteken. Dit variërt in ernst en oorzaak. Sommige factoren die kunnen leiden tot een open beet omvatten duimzuigen en gebruik van fopspeen bij kinderen, luchtwegonregelmatigheden, mondademhaling, slaapgerelateerde stoornissen, zoals snurken en apneu, evenals disproportionele botgroei in het gezicht bij adolescenten en volwassenen.

Hoewel de primaire zorg van patiënten met een open beet aan de voorzijde vaak verband houdt met hun uiterlijk, omvatten andere complicaties spraakproblemen, onevenredige slijtage van de achtertanden, kaakspierpijn en problemen met eten vanwege het onvermogen om in voedsel te bijten.
Er zijn verschillende oplossingen die kunnen helpen bij het corrigeren van een open beet. Uw arts zal met u samenwerken om een behandelingsplan te bepalen dat het beste past bij uw unieke situatie en behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

The post Open beet appeared first on Lelystad.

]]>
Temporomandibulaire gewrichtsstoornis https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/temporomandibulaire-gewrichtsstoornis/ Thu, 27 Jan 2022 07:33:57 +0000 https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/temporomandibulaire-gewrichtsstoornis/ Тemporomandibulaire gewrichtsstoornis, kortweg TMD, is een aandoening waarbij gewrichten, spieren, zenuwen en tanden betrokken zijn...

The post Temporomandibulaire gewrichtsstoornis appeared first on Lelystad.

]]>

Тemporomandibulaire gewrichtsstoornis, kortweg TMD, is een aandoening waarbij gewrichten, spieren, zenuwen en tanden betrokken zijn bij de beweging van de kaak. Het kan te maken hebben met een of alle componenten. Wanneer het niet harmonieus of synchroon werkt, of het kauwsysteem niet verkeerd is uitgelijnd, kan dit leiden tot tekenen van een variëteit of ongemakkelijke en potentieel pijnlijke symptomen voor patiënten.
Het temporomandibulair gewricht is het complexe scharnier dat samen uw onderkaak en schedel verbindt. Het werkt op dezelfde manier als een kogel en koker, maar heeft ook het unieke vermogen om naar voren te glippen via een reeks spieren, gewrichtsbanden en vezelweefsels die allemaal samenwerken.

Vele factoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van TMD, waaronder een verkeerde uitlijning van de kaak en de manier waarop tanden elkaar raken, tanden balanceren of knarsen, artritis en problemen met de houding. Er is ook aangetoond dat angst en stress gerelateerd zijn aan TMD-problemen.
Deze factoren kunnen leiden tot ontsteking van het gewricht en / of omringende weefsels, waardoor vaak de verbonden pijnreceptoren door het hoofd, de nek en het gezicht worden getriggerd. Veel voorkomende symptomen zijn kaakpijn of pijn in het gezicht en de nek, kaken of knikken, beperkte kaakbeweging of vergrendeling, gevoelige tanden, losse tanden, onregelmatige of overmatige gebitsslijtage, oorpijn en hoofdpijn. Het brede scala aan mogelijk resulterende symptomen is wat historisch correct is gesteld bij het diagnosticeren van TMD-uitdagingen. Als uw arts vermoedt dat TMD een probleem kan zijn, zullen zij een grondig lichamelijk onderzoek van het gebied en het algehele kauwsysteem uitvoeren, waarbij uw kaakbeweging wordt geëvalueerd en een aanverwante gevoeligheid of ongemak wordt opgemerkt. Vaak nemen ze ook diagnostische beelden ter ondersteuning van het fact-finding proces.

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om te helpen bij een juiste diagnose en verlichting van een deel of alle TMD-ongemakken, afhankelijk van de aard en ernst van de problemen die dit veroorzaken. Het is belangrijk om nauw samen te werken met uw arts om een behandelplan op te stellen dat het beste aansluit bij uw unieke behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

The post Temporomandibulaire gewrichtsstoornis appeared first on Lelystad.

]]>
Malocclusie (klasse III) https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/malocclusie-klasse-iii/ Thu, 27 Jan 2022 07:33:57 +0000 https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/malocclusie-klasse-iii/ Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen....

The post Malocclusie (klasse III) appeared first on Lelystad.

]]>

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen. Wanneer een patiënt een goede occlusie heeft, betekent dit dat hun tanden elkaar raken zoals bedoeld, net zoals tandwielen samenkomen in een motor.

In sommige gevallen staan de bovenste kiezen van de patiënt achter hun lagere kiezen, waardoor het zogenoemde onderbijt wordt veroorzaakt. Dit zorgt ervoor dat de onderkaak naar buiten steekt, met de onderste voortanden voor het bovendeel. Bijbeet verkeerde uitlijning, of malocclusie, kan resulteren in een aantal gevolgen als de tanden op onbedoelde manieren in contact komen.
Deze kunnen bestaan uit kaak- en spierpijn, moeite met eten en spreken, overmatige of ongelijkmatige slijtage van de tanden en kraken en mogelijk verlies van de aangetaste tanden. Er zijn verschillende opties beschikbaar om problemen bij het uitlijnen van bijtwonden te behandelen.

De behandeling zal variëren op basis van de onderliggende oorzaak en de ernst van afwijkingen, waardoor het van cruciaal belang is om nauw samen te werken met uw arts om een plan te ontwikkelen dat het beste beantwoordt aan uw unieke behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved

The post Malocclusie (klasse III) appeared first on Lelystad.

]]>
Malocclusie (klasse II) https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/malocclusie-klasse-ii/ Thu, 27 Jan 2022 07:33:57 +0000 https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/malocclusie-klasse-ii/ Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen....

The post Malocclusie (klasse II) appeared first on Lelystad.

]]>

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen. Wanneer een patiënt een goede occlusie heeft, betekent dit dat hun tanden elkaar raken zoals bedoeld, net zoals tandwielen samenkomen in een motor.

In sommige gevallen staan de bovenste kiezen van de patiënt vooraan voor hun lagere kiezen, waardoor de bovenste tanden naar voren uitsteken in wat gewoonlijk een overbeet wordt genoemd. Afhankelijk van de patiënt, worden de bovenste voortanden meestal naar buiten gekanteld in de richting van de lip of naar binnen gericht naar de ondertanden toe.

Bijbeet verkeerde uitlijning, of malocclusie, kan resulteren in een aantal gevolgen als de tanden op onbedoelde manieren in contact komen.
Deze kunnen bestaan uit kaak- en spierpijn, moeite met eten en spreken, overmatige of ongelijkmatige slijtage van de tanden en kraken en mogelijk verlies van de aangetaste tanden. Er zijn verschillende opties beschikbaar om problemen te behandelen. De behandeling zal variëren op basis van de onderliggende oorzaak en de ernst van afwijkingen, waardoor het van cruciaal belang is om nauw samen te werken met uw arts om een plan te ontwikkelen dat het beste beantwoordt aan uw unieke behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

The post Malocclusie (klasse II) appeared first on Lelystad.

]]>
Malocclusie (klasse I) https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/malocclusie-klasse-i/ Thu, 27 Jan 2022 07:33:57 +0000 https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/malocclusie-klasse-i/ Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen....

The post Malocclusie (klasse I) appeared first on Lelystad.

]]>

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen. Wanneer een patiënt een goede occlusie heeft, betekent dit dat hun tanden elkaar raken zoals bedoeld, net zoals tandwielen samenkomen in een motor. In sommige gevallen staan de molaren van de patiënt op de juiste manier, maar hun voortanden zijn niet op hun plaats, of het nu gaat om afstandsproblemen, verdringing, rotatie of overdreven vooruitstekende voorwaartse tanden.

Bijbeet verkeerde uitlijning, of malocclusie, kan resulteren in een aantal gevolgen als de tanden op onbedoelde manieren in contact komen.
Deze kunnen kaak- en spierpijn, buitensporige of ongelijkmatige gebitsslijtage, scheuren en mogelijk verlies van de aangetaste tanden omvatten.
Er zijn verschillende opties beschikbaar om problemen bij het uitlijnen van bijtwonden te behandelen. De behandeling zal variëren op basis van de onderliggende oorzaak en de ernst van afwijkingen, waardoor het van cruciaal belang is om nauw samen te werken met uw arts om een plan te ontwikkelen dat het beste beantwoordt aan uw unieke behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

The post Malocclusie (klasse I) appeared first on Lelystad.

]]>
Gezonde occlusie https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/gezonde-occlusie/ Thu, 27 Jan 2022 07:33:57 +0000 https://lassustandartsen.nl/lelystad/education/gezonde-occlusie/ Occlusie is de term die wordt gebruikt bij het bespreken van uw beet en hoe...

The post Gezonde occlusie appeared first on Lelystad.

]]>

Occlusie is de term die wordt gebruikt bij het bespreken van uw beet en hoe uw tanden bij elkaar komen en zijwaarts in uw mond bewegen. Een gezonde afsluiting of een gezonde beet kan worden beïnvloed door verschillende factoren die uw tandarts tijdens uw periodieke controle zal beoordelen.
De beet komt tot stand door vele variabelen, zoals de vorm en uitlijning van de tanden, de kaakstructuur en de locatie, en de functie van de spieren die allemaal in harmonie samenwerken.

Uw kiezen moeten net als stukjes bij een puzzel passen en allemaal gelijkmatig en tegelijkertijd aanraken. De kiezen moeten iets harder elkaar aanraken dan de voortanden. Uw bovenste voortanden moeten naar beneden komen, zodat de onderste voortanden comfortabel achter hen zitten met zo min mogelijk contact. Net als de voortanden liggen uw bovenmolaren iets buiten uw lagere, zodat de knobbels op de ondertanden contact maken binnen de nok van de boventanden. Als een aspect van dit complexe systeem niet goed samenkomt, kan dit resulteren in tandpijn, spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn en problemen met standaard kauw- en spreekfuncties. Uw tandarts is de beste hulpbron om u te helpen de unieke kenmerken van uw bijtuitlijning te begrijpen en hoe deze mogelijk kan worden verbeterd.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

The post Gezonde occlusie appeared first on Lelystad.

]]>